Naturalbalance

Informatie - Fyto-receptenservice - Kruidentincturen - Theekruiden

Met de Natural Balance Fyto-receptenservice willen wij in de behoefte van artsen en natuurgeneeskundigen voorzien door op betrouwbare, betaalbare en snelle wijze fytotherapeutische complexrecepten te bereiden.

Kwaliteit

De meeste kruidensoorten uit ons assortiment worden gemaakt van biologisch plantenmateriaal en zijn bereid met een laag alcoholpercentage namelijk 25%. Een aantal kruiden hebben een percentage van 45% of hoger omdat de ervaring ons leert dat de werkzame stoffen van deze kruiden bij een lager alcoholpercentage niet optimaal te extraheren zijn.

De tincturen zijn bereid volgens richtlijnen die zijn opgesteld na jarenlange ervaring en onderzoek waardoor de hoogste kwaliteit gegarandeerd is. Een belangrijk aspect is dat 1 kg kruiden tot 5 liter oertinctuur wordt verwerkt. Normaal gesproken wordt 1 kg verwerkt tot 10 liter tinctuur. Dit houdt in dat de meeste Natural Balance oertincturen een tweemaal zo hoge concentratie van werkzame bestanddelen bevatten dan de gangbare tincturen.

Diversiteit

Wij hechten bijzonder grote waarde aan de diversiteit van het assortiment: ruim 160 westerse kruiden. Hierdoor zijn vele fytotherapeutische combinaties samen te stellen. In de toekomst zal het assortiment zeker nog verder worden uitgebreid. Laat ons gerust weten als u een kruid mist in ons aanbod.

Chinese kruiden

Aan het assortiment zijn een veertigtal Chinese kruiden toegevoegd om de hiaten op te vullen die (ons inziens) bestaan bij het gebruik van enkel westerse kruiden. Een paar voorbeelden zijn: impotentie, lage rugklachten, gewrichts- en botproblemen, Yin- en Bloed Leegte enz. De Chinese kruiden zijn heel goed te combineren met de westerse en zijn in het assortiment opgenomen als aanvulling.